Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHY PRZYSMAK JABŁKOWY-DYNIOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 SZKLANKI
margaryna 1 SZTUKA
cukier 1 SZKLANKA
jaja 5 SZTUK
cukier waniliowy 1 SZTUKA
proszek do pieczenia 2 PŁASKIE ŁYŻECZKI
budyń śmietankowy 1 OPAKOWANIE
dynia 0,5 KG
Cynamon mielony Prymat
jabłko kwaśne 0,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHY PRZYSMAK JABŁKOWY-DYNIOWY

MĄKĘ ,MARGARYNĘ,CUKIER I CUKIER WANILIOWY RAZEM POSIEKAĆ . NASTĘPNIE DODAĆ ŻÓŁTKA I PROSZEK DO PIECZENIA I RAZEM WYMIESZAĆ . WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA 1 GODZINĘ . JABŁKA I DYNIĘ OBRAĆ I ZETRZEĆ NA DUŻYCH OCZKACH. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ I DODAĆ DO OWOCÓW I WYMIESZAĆ DELIKATNIE A NA KOŃCU DODAĆ BUDYŃ (PROSZEK) I CYNAMON RÓWNIEŻ DELIKATNIE I DOKŁADNIE MIESZAJĄC . WYCIĄGNĄĆ CIASTO Z LODÓWKI I PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI (JEDNA TROSZKĘ WIĘKSZA). WIĘKSZĄ UKŁADAMY NA SPÓD BLACHY WYSMAROWANEJ MARGARYNĄ , NASTĘPNIE WLEWAMY MASĘ JABŁKOWO DYNIOWĄ I ZAKRYWAMY NASTĘPNĄ WARSTWĄ CIASTA . I TAK PRZYGOTOWANE CIASTO PIECZEMY OKOŁO 1 GODZINY W TEMPERATURZE 180 STOPNI C .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lukoszek88 25.12.2010 20:30
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak