Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pierś kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podwójne piersi kurczaka 2
suszone morele 20 dag
suszone śliwki 20 dag
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
pieprzi sól

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś kurczaka

piersi przekrawamy na pół (mają nam zostac 4 duze cześci. Nacieramy je pieprzem i solą. Na 4 wykalaczki nabijamy na przemian śliwki i morele 9tak aby długosc nabitych owoców byla przynajmniej o 3 cm krótsza niz mieso. Nożem robimy otwór w środku miesa, a później powiększamy go np trzonkiem noża lub łyżki, do środka dokładnie wkładamy po jednym saszłyku, panierujemy i smażymy na głębokim tłuszczu. gdy mieso jest zimne, to delikatnie wyjmujemy ze środka wykałaczke, mieso przed podaniem przekrawamy na pół, aby ładnie prezentowala sie jego zawartosc

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 30.07.2012 14:16
super pomysl, kurczak i owoce, pychota.
iknkirke 02.02.2012 11:34
pycha
Poison1988 30.09.2011 16:21
dzisiaj zrobiłam - rewelacja :)
Justa32 02.09.2011 18:45
nie jadłam musi być rewelacyjne!!!
aleksa123 02.09.2011 08:47
efektowne
Krystyna32 08.05.2011 09:00
super
Mati13 01.04.2011 19:19
fajnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak