Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą jęczmienną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 1 kg
cebula biała 2 szt
ziele angielskie 6 szt
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 1 szt
kasza jęczmienna 4 torebki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą jęczmienną

Mięso gulaszowe pokroić na małe kawałki, wymieszać z przyprawą do mięsa duszonego, posolić i popierzyć do smaku. Następnie podsmażyć na patelni na małym ogniu. W między czasie podgotować wodę w garnku. Gdy już podsmażymy mięso wrzucamy je do gorącej wody dodajemy również liść laurowy, ziele angielskie i szczyptę soli. Odrazu siekamy cebulę i podsmażamy ją na patelni. Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka z mięsem. Podsmażone mięso wraz z przyprawami i cebulą gotujemy ok godziny. Z wody w której gotujemy wszystkie skaładniki zrobimy sos, dodatjąc do niego zasmażkę. Teraz wystarczy tylko ugotować kaszę jęczmienną i danie gotowe. Dla smaku do dania można dodać ogórka kiszonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 12.10.2011 16:30
może być
agata1722
agata1722 26.02.2011 11:28
takiego jeszcze nie jadłam
marenka 12.10.2010 09:45
Dobre
gacopierz23 20.06.2010 19:18
A ja lubię surówką z kiszonej kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak