Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galart drobiowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt.
przyprawa do potraw Kucharek
marchew z groszkiem 1 słoik
włoszczyzna
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galart drobiowy

Na udkach i wlłoszczyźnie ugotować rosół. Wyjąć mięso i warzywa, dodać żelatyny (według sposobu na opakowaniu), przecedzić. W miseczkach/kubeczkach położyć na dnie groszek i marchewkę (można też kawałek gotowanego jajka) i kawałki mięsa z udek, następnie zalać wywarem i czekać aż wystygnie, włożyć do lodówki by stężniał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 07.09.2011 11:35
jak ja lubię taką galaretę
Ania67 29.08.2011 19:03
uwielbiam
Mirka-Ludomila 30.11.2010 11:27
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak