Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada z bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
wody 1/4 szklanki
ewentualnie wiórki czekoladowe
czekolada deserowa kilka kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada z bitą śmietaną

Czekoladę trzeba zetrzeć na tarce i wrzucić do wody, którą następnie podgrzewamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia czekolady. Na koniec dolewamy mleko . Podajemy dekorując bitą śmietaną. Można także posypać ja wiórkami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak