Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 3 szt
marchewka 1 szt
ziemniaki 2 szt
koper
pietruszka zielona
ziele angielskie 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietana 18-procentowa do smaku
pieprz czarny do smaku
kostka rosołowa 1 szt
parówki 2 wędzone

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z parówkami

Wlewamy do garnka 0,5 litra wody.Ziemniaki kroimy w kostkę,marchewkę w talarki i wrzucamy do garnka.Dodajemy przyprawy,natkę pietruszki i koperek.Wrzucamy przekrojone na pół parówki.Gdy ziemniaki i marchewka będą miękkie dodajemy starte na tarce o dużych oczkach ogórki.Wszystko gotujemy 10 minut,zestawiamy garnek z gazu,zabielamy zupę śmietaną i wstawiamy garnek z powrotem na ogień w celu zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 24.08.2011 10:43
ciekawa
katarzynka455 21.06.2011 14:22
pewnie smaczna z parówkami nigdy nie robiłm
buksiak12 24.09.2010 13:12
mniam
Dorota71 23.09.2010 16:38
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak