Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwa babci

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 25 dag
mleko w proszku 1\\2 kg
cukier 2 szkl
kakao 3 łyżki
paczka herbatników 4
suche wafle 4
szklanka rodzynek
garść sezamu

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwa babci

Cukier , masło i pół szklanki wody zagotuj. Kakao i mleko w proszku wymieszaj, po czym stale mieszając ...wlewaj powoli masło z cukrem, dosyp bakalie, orzechy , sezam i pokruszone herbatniki i wafle.Wszystko dokładnie mieszamy.Formę podłużną wyłóż folia aluminiową i przełóż masę . Wstaw na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 01.08.2011 19:23
musze wypróbować
treonina 17.07.2011 12:35
ciekawe jak smakuje taka robiona samemu chałwa :-) można by spróbować!
sundaytn 15.05.2011 10:23
uwielbiam!
Monika193
Monika193 23.09.2010 11:53
nigdy sama chałwy nie robiłam, ale spróbuję i zobaczę co mi wyjdzie :)
Beata73 22.09.2010 21:31
bedzie to mój pierwszy raz! narobiłaś mi smaka!
alaaa 22.09.2010 11:42
jeszcze nie robiłam chałwy ,ale bardzo lubię
krzyniu1984 22.09.2010 08:38
uwielbiam chałwę!
Margo1 21.09.2010 12:28
Moja babcia robiła cudowne pączki. Ale już ich więcej nie zjem..
IZABELA29 21.09.2010 11:47
lubię wypieki babcine

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak