Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko wielkanocne

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 1 łyżka
margaryna 1/2 kostki
mleko 2 łyzki
cukierki do posypki wg uznania
andrut 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko wielkanocne

Margarynę, mleko i kakao dać do garnka i ustawić na ogniu do momentu aż się nie stopi i nie połączą wszystkie składniki. Następnie tak powstałą polewą smarować z góry każdy wafel i łączyć z kolejnym. Na ostatni nie dawać polewy. Kiedy już mamy ze sobą połączone wszystkie wafle wyciąć z niech jajko. Tak powstałe jajko polać lukrem z żółtego koloru (do kupienia w sklepie) i posypać kolorowymi cukierkami. Można też ozdobić go kolorowymi pisakami ale to wg uznania. Idealne na Wielkanoc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.02.2012 09:51
super
owocówka 23.12.2011 07:48
super
rakow2
rakow2 19.08.2011 17:24
mniam
rakow2
rakow2 18.08.2011 16:05
mniam
Krzysztof42 16.12.2010 15:11
ale jaja
zoha1234567890
zoha1234567890 15.07.2010 14:21
fajne.
noculos 27.06.2010 20:39
Super pomysłowy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak