Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsie udka w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Udka gęsi 2 szt.
suszone grzybki 5-6 szt.
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
wywar z gęsi 1,5 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
włoszczyzna 1/2 (krojona w paski)
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsie udka w sosie pomidorowym

Gęsie udka włożyć do garnka z niewielką ilością wody i dodać włoszczyznę. Posolić , dodać suszone grzyby i ugotować. Miękkie mięso wyjąc, oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Z maki i tłuszczu zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić wywarem z gęsi, dodać koncentrat pomidorowy i paprykę do smaku. Mięso włożyć do sosu i jeszcze krótko wszystko zagotować. Można podawać z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 03.03.2012 22:43
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak