Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z brukselką
Sos:
Do startego sera dodać śmietanę, 2 jajka i gałkę muszkatałową. Wymieszać i pokryć wierzch zapiekanki. Na koniec posypać ją ostrą papryką.
Piec w temp. 150-180 stopni ok. 0,5 godziny
brukselka | 0,5 kg |
cebula | 1 sztuka |
jajko | 3 sztuki |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
gałka muszkatałowa | do smaku |
pomidory obrane ze skóry | 3 sztuki |
mięso mielone wołowe | 0,5 kg |
śmietana | 0,5 szklanki |
bułka | 1 namoczona w wodzie |
żółty ser starty | 0,20 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: