Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kakaowo-orzechowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka 6 lyzek
cukier 6 lyzek
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
kakao 2 lyzki
cukier(wkładka) 0,5 szklanki
proszek do pieczenia(wkladka) 0,5 lyzeczki
śmietana 30% 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 lyzeczki
cukier puder 0,5 szklanki
kakao(masa) 3 lyzeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 lyzeczki
orzechy mielone 0,5 szklanki
kawa rozpuszczalna 1 lyzeczka
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kakaowo-orzechowy

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
Bialka ubić na sztywno. Dodać cukier I żółtka I zmiksować. Dodać resztę składników na wkładkę i wymieszać. Piec 20-25 min. W 180 stopniach.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, kakao i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Przełozenie: biszkopt+masa+wkładka+masa+biszkopt+masa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 02.01.2012 12:08
super
monika154 19.08.2011 09:16
super
iknkirke 09.01.2011 16:41
Smacznie wygląda, smakuje pewnie też.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak