Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka na zimę do szarlotki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2-3 kg
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka na zimę do szarlotki

Jabłka obieramy ze skórki i wykrajmy gniazdka nasienne następnie ścieramy je na tartce o grubych oczkach. Upychamy je do słoików i w połowie posypujmy 1-2 łyżkami cukru napełniamy słoik do pełna mocno dociskając nadmiar soku zlewamy. Na sam wierzch dosypujemy kolejne 1-2 łyżki cukru. W zależności jak słodkie są jabłka. Następnie mocno zakręcamy i pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 30.10.2012 17:35
też takie robię, smaczne;]
kulinarny smak 08.08.2012 22:31
ile pasteryzować?
Margo1 01.09.2010 17:01
Te same robię ,leża głęboko pochowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak