Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowo-kakaowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka 5 łyżek
cukier 7 łyżek
kakao 1,5 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
orzechy włoskie 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowo-kakaowy

Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem,kakao i orzeczami powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 19.02.2013 08:52
też taki robię polecam
Krystyna32 27.05.2012 10:15
super
Edyta38 13.04.2011 20:55
przełożyć ulubioną masą i super na niedzielę:)
grazia1 08.04.2011 09:42
robie nieraz taki zawsze wychodzi pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak