Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki kruche słone

5.0
(59)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 300 gram
margaryna 150 gram
żółtko jajek 3-4 szt
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kruche słone

Posypać stolnicę odrobiną maki, posiekac margarynę, przesiać mąkę oraz sól, dodać zółtka i zagnieść ciasto kruche. Następnie do foremek blaszanych wkładać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Następnie po wystudzeniu można podawać z pastami jajecznymi, twarożkiem jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 29.03.2012 16:49
mniam
LuKaSz4761 20.10.2011 06:07
super przepis na pewno spróbuję, pozdrawiam
Sarenka 22.09.2011 14:08
Super, z nadzieniem mozna zaszalec ;)
anja3107 24.03.2011 10:14
świetne te babeczki
banditka 06.09.2010 09:43
może być twarożek ze szczypiorkiem ozdobiony rzodkiewką lub kawałkiem pomidora albo pasta jajeczna ozdobiona pietruszka :) ja podaje je jako przekąski na party ze znajomymi.
izoldaaa6 05.09.2010 21:01
a jakie nadzienie do nich pasuje ??
Iwusia 31.08.2010 17:30
mniam :) :)
Jolanta40 31.08.2010 14:44
świetne
Kate131 31.08.2010 12:49
fajne
Margo1 31.08.2010 11:29
fajne , wyglądają jak muszelki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak