Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa inaczej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietruszka 95 g
seler 45 g
por 95 g
marchew 245 g
makaron nitki 350 g
sól
mąka 20 g
koncentrat pomidorowy 160 g
śmietana 210 g
wieprzowina 1,20 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa inaczej

Mięso opłukać, zalać zimną wodą, gotować.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić na kawałki, dodać do wywaru z mięsa, gotować.
Gdy mięso jest miękkie dodać koncentrat pomidorowy, zagotowując.

Śmietanę rozmieszać z mąką a następnie z niewielką ilością gorącego wywaru, wlać do zupy, doprawić do smaku solą i zagotować.
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić, dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 22.02.2012 18:13
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak