Zielona słodycz Kaliny Wilińskiej (Kraków)

Zielona słodycz
Zielona słodycz

Sposób przygotowania:

  • Szpinak rozmrażamy, dokładnie odsączamy z wody i miksujemy.
    • Jajka ubijamy na gładką masę z erytrytolem.
      • Stopniowo wlewamy cienką strużką olej, dalej miksując.
        • Tortownicę o średnicy 24 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do wypieków.
          • Ciasto przekładamy do formy i pieczemy w 180°C około 60 minut. Po wystudzeniu, obcinamy nożem wierzch ciasta (na wysokości około 2/3 ciasta)Obcięte ciasto rozdrabniamy a spód kropimy cytryną.Ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno, dodając cukier puder.Tężejącą galaretkę i mascarpone dodajemy do kremówki i szybko miksujemy do połączenia się składników.Masę wykładamy na ciasto, posypujemy pokruszonym ciastem.Wierzch dekorujemy pestkami granatu.
            • Wierzch dekorujemy pestkami granatu.
              podziel się:

              Pozostałe wiadomości