Zafarbowane przez artystę podane Macieja Maniewskiego (Warszawa)

Zafarbowane przez artystę podane
Zafarbowane przez artystę podane

Sposób przygotowania:

  • Gruszki gotujemy przez około 25 minut w syropie z wody i cukru trzcinowego.
    • Brzoskwinie blendujemy dodajemy 1 łyżeczkę cukru trzcinowego.
      • Truskawki także blendujemy i dodajemy 1 łyżeczkę cukru trzcinowego.
        • Na talerz wylewamy mus z brzoskwini.
          • Z musu truskawkowego robimy kleksy
            • Gruszkę po ugotowaniu obieramy nożem i odsączamy z syropu.
              • Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i zatapiamy w niej odsączoną gruszkę.
                • Gruszkę w czekoladzie odstawiamy na kilka minut do lodówki.
                  • Schłodzoną gruszkę układamy na musie brzoskwiniowym.
                    • Dekorujemy borówkami i malinami, oraz liśćmi mięty.
                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości