Trudna jest droga z morza do gwiazd Adama Jakubiaka (Słupsk)

Trudna jest droga z morza do gwiazd
Trudna jest droga z morza do gwiazd

Sposób przygotowania:

  • Melona i ogórka obieramy, usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę.
    • Filety śledziowe kroimy w kostkę.
      • Wódkę, sok z cytryny i oliwę łączymy i mieszamy.
        • W powstałej marynacie marynujemy
          • W tak przygotowanej marynacie marynujemy przez 15 minut matjasy, melona i ogórka.
            • Cebulę kroimy w cienkie krążki.
              • Szczypiorek i koper siekamy.
                • Krążki cebuli, szczypior i koper dodajemy do zamarynowanych śledzi i dokładnie mieszamy.
                  • Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

                    Sos

                    • Składniki sosu łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy.
                      • Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości