Wspomnienie małej dziewczynki Anny Winiarskiej (Opole)

Wspomnienie małej dziewczynki
Wspomnienie małej dziewczynki

Sposób przygotowania:

  • Polędwiczki dzień wcześniej marynujemy w pokrojonym czosnku i przyprawie do mięsa wieprzowego.
    • Zamarynowane mięso smarujemy masłem klarowanym i wkładamy do worka do pieczenia.
      • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 60 minut.
        • Przekuwamy worek i pieczemy przez 15 minut.
          • Co pewien czas mięso podlewamy bulionem.
            • Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
              • Kapustę kroimy drobno i gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękka.
                • Ugotowane ziemniaki i cebulę łączymy i mieszamy.
                  • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
                    • Podsmażoną cebulę dodajemy do ziemniaków i mieszamy.
                      • Doprawiamy solą i pieprzem.
                        • Dodajemy ocet.
                          • Mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej masy.
                            • Upieczone mięso podajemy z masą z ziemniaków i kapusty.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości