Rolne plony w kotlecie Karoliny Zawodnik (Szczecin)

Rolne plony w kotlecie
Rolne plony w kotlecie

Sposób przygotowania:

  • Soczewice gotujemy uważając, żeby się nie rozgotowała
    • Płatki owsiane zalewamy wrzącą wodą i czekamy, aż napęcznieją
      • Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle klarowanym
        • Soczewicę, płatki i cebulę mielimy w maszynce
          • Doprawiamy tymiankiem, solą i czosnkiem
            • Masę formujemy na kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na klarowanym maśle

              Sałatka - Sposób przygotowania:

              • Wino, miód, sok z cytryny wlewamy na patelnię i gotujemy.
                • Rukole, kiełki, fasolę, ser feta i słonecznik mieszamy, a następnie polewamy przygotowanym na patelni sosem
                  • Po wystygnięciu dodajemy posiekaną miętę.

                    Sos do kaszy kus kus - Sposób przygotowania:

                    • Papryki kroimy w kawałki
                      • Cebulę kroimy w ćwiartki
                        • Pomidory przecinamy na pół
                          • Czosnek zostawiamy w łupinkach.
                            • Wszystkie warzywa układamy na blaszce, polewamy odrobiną oliwy i dodajemy przyprawy
                              • Pieczemy w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 190°C, od czasu do czasu mieszając.
                                • Gotowe warzywa wrzucamy do ciepłego bulionu i miksujemy blenderem
                                  • Całość doprawiamy do smaku

                                    Kotlety podajemy z sałatką z rukoli i kaszą Kus Kus polaną sosem warzywnym.

                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości