Queen Łukasza Ociepy (Warszawa)

Queen
Queen

Sposób przygotowania:

● Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy.

● W rondlu zagotowujemy wodę.

● Do wody dodajemy odrobinę oleju kokosowego.

● Do gotującej się wody wrzucamy kaszę jaglaną.

● Dodajemy szczyptę imbiru i soli, kilka kropel cytryny oraz szczyptę kurkumy.

● Gotujemy około 15 minut.

● Ugotowaną kaszę odcedzamy.

● Do kaszy dodajemy mleko migdałowe i cukier rozpuszczony we wrzątku.

● Blendujemy.

● Dodajemy nasiona szałwii hiszpańskiej oraz namoczone i połamane orzechy nerkowca.

● Brzoskwinie kroimy i smażymy z dodatkiem nasion chia

● W naczyniu deserowym układamy na dnie przesmażone brzoskwinie, a następnie masę z kaszy jaglanej.

● Wkładamy do lodówki, aby deser się schłodził.

podziel się:

Pozostałe wiadomości