Pyrowe prosię Katarzyny Kosiarskiej (Kielce)

Pyrowe prosię
Pyrowe prosię

Sposób przygotowania:

  • Do miski wlewamy szklankę wody.
    • Dodajemy musztardę, kostkę rosołowa i jedną łyżkę oleju.
      • Dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy.
        • Do powstałej marynaty wkładamy pokrojone na pół polędwiczki.
          • Mięso w marynacie wkładamy do lodówki na półtorej godziny.
            • Zamarynowane polędwiczki wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewamy marynatą
              • Dodajemy pokrojony czosnek i cebule.
                • Polędwiczki pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około półtorej godziny.

                  Ziemniaki

                  • Ziemniaki myjemy.
                    • Mąkę mieszamy z solą.
                      • Wilgotne ziemniaki obtaczamy w mące.
                        • Ziemniaki pieczemy w temperaturze 200°C przez jedną godzinę.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości