Przysmak każdego wilka Oskara Gorzocha (Trójmiasto)

Przysmak każdego wilka
Przysmak każdego wilka

Sposób przygotowania:

  • Siekamy rozmaryn i czosnek, które zalewamy olejem i doprawiamy solą i pieprzem, w ten sposób przygotowujemy marynatę
    • Oczyszczone i umyte wcześniej mięso zostawiamy w marynacie na około 2-3 godziny.
      • Po tym czasie zamykamy zamarynowane mięso szczelnie w worku
        • Mięso przygotowujemy metodą "sous-vide" w temperaturze 56°C przez 50 minut
          • Młode ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki
            • Ziemniaki gotujemy
              • Po zagotowaniu odcedzamy , zalewamy w garnku odrobiną oleju i przyprawami do ziemniaków
                • Ziemniaki układamy na papierze do wypieków tak, aby się nie stykały
                  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 50 minut
                    • Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju, do momentu zarumienienia. W trakcie podlewamy winem.
                      • Szparagi gotujemy przez około 6-7 minut w osolonej wodzie, z odrobiną cukru i masła
                        • Przygotowane mięso wyjmujemy z worka i obsmażamy na patelni z każdej strony
                          • Na koniec mięso przekładamy na patelnię z cebulą i czosnkiem
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości