Per aspera ad astra Kasi Fabjaniak (Warszawa)

Per aspera ad astra
Per aspera ad astra

Sposób przygotowania:

  • Składniki na ciasto mieszamy i zagniatamy. Powstałe ciasto schładzamy w lodówce przez ok 30 min.
    • Ser ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy olej, budynie, mleko i ubite białka (białka delikatnie przekładamy i łączymy z serem tak, by nie utracić sztywnej konsystencji).
      • Na dnie dużej blachy wykładamy papier do pieczenia, a następnie układamy na nim spód ciasta.
        • Na wierzch wylewamy warstwę sera uważając, by zostawić przestrzeń w blasze na to, że ciasto urośnie.
          • Pieczemy ok. 1h w temperaturze ok. 160-180 ℃. Po tym czasie pozostawić ciasto do wystygnięcia a piecu.
            • Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy i ugniatamy maliny.
              • Dolewamy odrobinę alkoholu i lekko odparowujemy.
                • Sosem dekorujemy talerzyk, na którym podajemy sernik.
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości