Pędzący przyjaciel królika Adama Kościańczuka (Lublin)

Pędzący przyjaciel królika
Pędzący przyjaciel królika

Sposób przygotowania:

● Mięso królika doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.

● Każdą sztukę mięsa zwijamy w rulon i owijamy szynką parmeńską.

● Włoszczyznę obieramy i układamy w naczyniu żaroodpornym.

● Dodajemy ziele angielskie i kilka liści laurowych.

● Warzywa zalewamy piwem.

● Na warzywach układamy rulony z combru.

● Naczynie przykrywamy.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 40 minut.

● Ziemniaki obieramy i pieczemy w piekarniku przez 15 minut.

● Marchewki karmelizujemy w miodzie sapdziowym.

● Rolady z królika polewamy sosem z rydzy.

Sos z rydzy

● Rydze płuczemy i kroimy drobno.

● Szalotki kroimy w kostkę.

● Grzyby i cebule podsmażamy na patelni.

● Doprawiamy solą i pieprzem.

● Dodajemy śmietanę i odrobinę wody.

● Czekamy, aż część wody odparuje.

podziel się:

Pozostałe wiadomości