Powrót do korzeni Anny Winiarskiej (Opole)

Powrót do korzeni
Powrót do korzeni

Sposób przygotowania:

  • Do garnka wkładamy obrane buraki.
    • Gotujemy, aż buraki będą miękkie.
      • Doprawiamy solą i pieprzem.
        • Dodajemy ocet.
          • Udka czyścimy i przekładamy do drugiego garnka.
            • Zalewamy 1 litrem zimnej wody i gotujemy.
              • Warzywa obieramy i dodajemy do gotującego się mięsa.
                • Gotujemy do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie.
                  • Cebulę i czosnek obieramy i podsmażamy.
                    • Z wywaru wyjmujemy udka.
                      • Dodajemy podsmażoną cebulę i czosnek oraz ugotowane buraki wraz z wywarem.
                        • Doprawiamy papryką czerwoną i wędzoną.
                          • Zdejmujemy garnek z ognia i pozostawiamy zupę do ostygnięcia.
                            • Zupę blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
                              • Dodajemy śmietanę i mieszamy.
                                • Dekorujemy pokrojoną natką pietruszki.
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości