Święta rozpusta Karoliny Rutkowskiej (Szczecin)

Święta rozpusta
Święta rozpusta

Sposób przygotowania:

● Oliwę z oliwek, sok z limonki, sól, pieprz, posiekaną pietruszkę dokładnie wymieszać.

● Muszle św. Jakuba marynujemy w przygotowane marynacie i odstawiamy na 24 godziny.

● Olej z orzecha włoskiego, krem balsamiczny, posiekaną w drobną kostkę cebulę, sól i pieprz łączymy i dokładnie mieszamy.

● Zamarynowane muszle św. Jakuba smażymy przez krótką chwilę z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni.

● Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni.

● Liście rukoli układamy na talerzu.

● Gotowe przegrzebki umieszczamy na rukoli i polewamy sosem z oleju z orzecha włoskiego

● Danie posypujemy startymi truflami.

podziel się:

Pozostałe wiadomości