Słodko-gorzka asymilacja Marcina Rogowskiego (Kraków)

Słodko-gorzka asymilacja
Słodko-gorzka asymilacja

Sposób przygotowania:

● Laskę wanilii kroimy wzdłuż i za pomocą noża wyciągamy ziarenka.

● Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach ciepłej wody.

● Śmietanę wlewamy do niedużego garnka.

● Dodajemy cukier i laskę wanilii z ziarenkami.

● Doprowadzamy do zagotowania.

● Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut.

● W trakcie gotowania mieszamy.

● Gorącą śmietanę mieszamy dokładnie z żelatyną.

● Gotową śmietanę wlewamy do kielichów

● Pozostawiamy do ostygnięcia.

● Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

● Truskawki miksujemy z cukrem pudrem.

● Powstałą masę wlewamy na zastygniętą śmietanę.

● Czekoladę rozpuszczamy w zalewie wodnej i tuż przed podaniem polewamy deser.

podziel się:

Pozostałe wiadomości