Słodki Giorgio Agnieszki Makuch (Kielce)

Słodki Giorgio
Słodki Giorgio

Sposób przygotowania:

  • Zaparzamy espresso i odstawimy do ostudzenia.
    • Do miski wlewamy śmietanę i miksujemy przez 3 minuty.
      • Do zmiksowanej śmietany dodajemy mascarpone i ponownie miksujemy.
        • Po 2 minutach wsypujemy fix do śmietany i miksujemy
          • Dodajemy 3 żółtka i cukier puder.
            • Całość miksujemy jeszcze przez 2 minuty.
              • Do ostudzonej kawy wlewamy likier.
                • Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową.
                  • Biszkopty maczamy w kawie z likierem i układamy na blasze.
                    • Gdy wyłożymy cały spód na wierzchu rozprowadzamy krem.
                      • Druga część biszkoptów maczanych w kawie układamy na warstwie kremu.
                        • Wierzch posypujemy startą gorzką czekoladą.
                          • Deser wkładamy do lodówki na 2 godziny.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości