Słodka chwila w przymierzalni Joanny Jawor (Kraków)

Słodka chwila w przymierzalni
Słodka chwila w przymierzalni

Sposób przygotowania:

Ciasto

● Mąkę, masło i sól łaczymy i miksujemy przez około 3 minuty.

● Dodajemy jajko i wodę.

● Ponownie wyrabiamy.

● Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy.

● Gotowe ciasto przekładamy do formy na tartę.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 25 minut.

Masa

● Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do zastygnięcia.

● Schłodzoną śmietanę ubijamy.

● W trakcie ubijania stopniowo dodajemy śmietanę w proszku.

● Dodajemy serek mascarpone i tężejącą galaretkę.

● Gotową masę odstawiamy, aby stężała.

● Stęzałą masę wylewamy na ostudzone ciasto.

● Dekorujemy owocami według uznania

podziel się:

Pozostałe wiadomości