O dwóch takich co kochali dynię Karoliny i Pauliny (Trójmiasto)

O dwóch takich co kochali dynię
O dwóch takich co kochali dynię

Sposób przygotowania:

  • Cebulę, dynię i marchew obieramy i kroimy w drobną kostkę.
    • Warzywa podsmażamy na oliwie.
      • Do podsmażonych warzyw dodajemy mielone mięso i dalej smażymy cały czas mieszając.
        • Dodajemy tymianek i sos pomidorowy.
          • Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
            • Masło rozpuszczamy na patelni.
              • Dodajemy mąkę i tworzymy zasmażkę.
                • Zasmażkę rozprowadzamy w mięsnym bulionie tak, aby uzyskała gładką konsystencję.
                  • Do bulionu z zasmażką dodajemy mleko i przyprawy.
                    • Dokładnie mieszamy.
                      • Formę do pieczenia smarujemy masłem.
                        • Na dno formy wylewamy bulion z zasmażką.
                          • Układamy warstwę płatów lasagne.
                            • Na makaron nakładamy farsz z mięsa i warzyw.
                              • Farsz posypujemy parmezanem.
                                • Czynność powtarzamy kilkukrotnie.

                                  Lasagne pieczemy w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 180°C przez 40 minut.

                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości