Niespodzianka z wyspy Orlean Charles'a Daigneault

Niespodzianka z wyspy Orlean
Niespodzianka z wyspy Orlean

Puree - Sposób przygotowania:

  • Dynie kroimy w małej koski i smarujemy olejem.
    • Pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 180°C.
      • Wyjmujemy dynie z piekarnika i blendujemy z liśćmi miętą.
        • Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

          Ziemniaki - Sposób przygotowania:

          • Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki
            • Polewamy oliwą, oraz doprawiamy solą i pieprzem.
              • Ziemniaki i ząbki czosnku układamy w foremce foremka
                • Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180°C

                  Comber - Sposób przygotowania:

                  • Comber myjemy i suszymy
                    • Doprawiamy solą i pieprzem.
                      • Czosnek obieramy, siekamy i przeciskamy przez praskę.
                        • Skórkę z cytryny ścieramy na tarce
                          • Czosnek i skórkę z cytryny mieszamy z ziołami, natką pietruszki, musztardą i 2 łyżkami oleju.
                            • Przygotowaną marynatą obkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
                              • Comber najpierw smażymy na gorącej patelnie przez około 3-4 minuty z każdej strony.
                                • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180-200°C.
                                  • Mięso pieczemy przez około 40 minut.
                                    • Po tym czasie mięso wyjmujemy, studzimy i oddzielamy od kości.
                                      podziel się:

                                      Pozostałe wiadomości