Nowojorskie marzenie Michała Danilczuka (Warszawa)

Nowojorskie marzenie
Nowojorskie marzenie

Sposób przygotowania:

  • Ciastka rozdrabniamy za pomocą wałka i mieszamy z roztopinym masłem.
    • Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia.
      • Masę z ciastek rozlewamy i dociskamy do dna.
        • Schładzamy przez pół godziny w lodówce.
          • Składniki masy serowej umieszczamy w misie miksera.
            • Miksujemy, aż masa będzie całkowicie gładka.
              • Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować, do gładkości.
                • Masę serową wylewamy na schłodzony spód.
                  • Wyrównujemy.
                    • Gotujemy wodę w czajniku.
                      • Formę z sernikiem owijamy podwójnie złożoną folią.
                        • Owiniętą formę umieszczamy w większym naczyniu żaroodpornym
                          • Do naczynie wlewamy gorącą wodę.
                            • Piekarnik nagrzewamy do 180°C.
                              • Do piekarnika wstawiamy formę z sernikiem i piec przez 10 minut.
                                • Po 10 minutach obniżamy temperaturę do 110ºC i pieczemy przez 30 minut
                                  • Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik na 1 godzinę.
                                    • Składniki polewy łączymy ze sobą i mieszamy.
                                      • Sernik smarujemy z wierzchu polewą .
                                        • Schładzamy w lodówce przez minimum 12 godzin.
                                          • Gotowy sernik dekorujemy świeżymi malinami.
                                            podziel się:

                                            Pozostałe wiadomości