Mięsowina w siedmiu smakach Patrycji i Przemka (Pary)

Mięsowina w siedmiu smakach
Mięsowina w siedmiu smakach

Sposób przygotowania:

  • Mięso wyjmujemy wcześniej z lodówki aby ogrzało się do temperatury pokojowej.
    • Przygotowujemy marynatę z ziół i oliwy z oliwek .
      • Mięso pozostawiamy w marynacie przez 10 minut.
        • Na dużej patelni rozgrzewamy olej.
          • Mięso kroimy na średniej wielkości kostki.
            • Pokrojone mięso solimy.
              • Smażymy przez 4 minuty z każdej strony.
                • Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150°C.
                  • Obsmażony comber wstawiamy (najlepiej razem z patelnią) do nagrzanego piekarnika
                    • Pieczemy przez 30 minut bez przykrycia.
                      • Po wyjęciu z piekarnika mięso zdejmujemy z patelni i odstawiamy na około 7-8 minut.
                        • Gotowe mięso kroimy na niewielkie kotleciki.

                          Puree - Sposób przygotowania:

                          • Bób gotujemy w osolonej i osłodzonej wodzie, aż będzie miękki.
                            • Ugotowany bób obieramy ze skórki.
                              • Do bobu dodajemy masło i blendujemy na gładką masę.
                                • Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do masy.
                                  • Dodajemy śmietankę, tak, aby uzyskać kremową konsystencję.
                                    • Doprawiamy do smaku odrobiną cukru, solą i pieprzem.
                                      • Wierzch puree posypujemy posiekanymi ziołami.

                                        Jarmuż - Sposób przygotowania:

                                        • Jarmuż myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
                                          • Rozgrzewamy oliwę cytrynową na patelni z odrobiną soli morskiej.
                                            • Wrzucamy jarmuż na patelnię i smażymy około 3-4 minuty.
                                              podziel się:

                                              Pozostałe wiadomości