Mały cesarz Diany Volokhovej

Mały cesarz
Mały cesarz

Sposób przygotowania:

  • Gotujemy mleko.
    • Mieszamy mąkę z cukrami pudrem i cukrem wanilinowym.
      • Dodajemy żółtka, brandy lub koniak i miksujemy.
        • Wlewamy mleko i mieszamy.
          • Całość gotujemy na małym ogniu mieszając do czasu, aż masa będzie gęsta.
            • Odstawiamy do ostudzenia.
              • Ciasto francuskie wałkujemy.
                • Za pomocą formy biszkoptowej wycinamy z ciasta od 7 do 12 okrągłych placków.
                  • Widelcem dziurawimy ciasto (oprócz dwóch placków).
                    • Wypiekamy placki na złocisty kolor w temperaturze 200°C. Placki przekładamy warstwami kremu.
                      • Tort wkładamy do lodówki na 8 godzin.
                        • Z pozostawionych dwóch placków robimy po upieczeniu kruszonkę i posypujemy nią boki i wierzch Napoleonki.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości