Leśny chillout Krystiana Wojewody (Łódź)

Leśny chillout
Leśny chillout

Sposób przygotowania:

● Jaja i żółtko z dodatkiem soli i cukru ubijamy na pianę.

● Do piany dodajemy mąkę i masę pistacjową cały czas mieszając.

● Powstałą jednolitą masę przecieramy przez sito.

● Masę umieszczamy w syfonie.

● Przygotowujemy 4 kubeczki i robimy po 5 dziurek na krawędziach każdego z nich.

● Każdy kubeczek napełniamy masą za pomocą syfonu.

● Masa powinna wypełniać ⅓ kubka.

● Napełnione kubki wstawiamy do mikrofalówki i podgrzewamy w opcji 900V przez 130 sekund.

● Powstałą piankę pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjmujemy z kubków i umieszczamy na talerzykach i polewamy sosem z owoców

Sos owocowy

● Na rozgrzaną patelnię wsypujemy cukier i karmelizujemy.

● Dodajemy owoce leśne i podlewamy żubrówką.

● Redukujemy do powstania gęstego sosu.

podziel się:

Pozostałe wiadomości