Owocowa Afryka Otylii Jędrzejczak (Warszawa)

Owocowa Afryka
Owocowa Afryka

Sposób przygotowania:

Ciasto

  • Oddzielamy białka od żółtek.
    • Do naczynia wlewamy białka i dodajemy sól
      • Ubijamy dopóki piana nie będzie sztywna
        • Ubite białka przekładamy do innego naczynia
          • Do pierwszego naczynia wkładamy gorzką czekoladę, rozdrabniamy i zgarniamy czekoladę ze ścianek naczynia
            • Dodajemy masło, które następnie roztapiamy
              • Dodajemy cukier i żółtka i mieszamy
                • Dodajemy mąkę i znów mieszamy
                  • Do ubitych białek dodajemy masę czekoladową i delikatnie mieszamy
                    • Masę wlewamy do wysmarowanej masłem silikonowej formy do pieczenia ciast
                      • Pieczemy w temperaturze 180°C przez 25-30 minut

                        Polewa

                        • Gorzką czekoladę rozdrabniamy
                          • Dodajemy wodę i cukier i gotujemy
                            • Dodajemy masło i mieszamy
                              • Ciasto polewamy równomiernie
                                • Podajemy na ciepło
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości