Ormiańska kula Diany Volokhovej

Ormiańska kula Diany Volokhovej
Ormiańska kula Diany Volokhovej

Sposób przygotowania:

  • Umyte, obsuszone mięso kroimy na małe kawałki.
    • Mięso wrzucamy do blendera, dodajemy 2 szczypt soli i mieszamy.
      • Dodajemy wodę i blendujemy 10-15 minut.
        • Wykładamy mięso do dużej miski.
          • Dodajemy posiekaną szalotkę, jajko, koniak, pieprz, paprykę i mąkę.
            • Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie ubijamy ręką przez 10 minut.
              • Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut.
                • Gotujemy wodę w garnku.
                  • Ugotowaną wodę pozostawiamy do ostudzenia.
                    • Z ciasta wyjętego z lodówki formujemy niedużej wielości kulki.
                      • Kulki wrzucamy do ostudzonej wody.
                        • Włączamy ogień i gotujemy 30 minut.
                          • Podajemy z masłem i kolendrą.

                            Pilaw - Sposób przygotowania:

                            • Ryż podsmażamy na maśle klarowanym.
                              • Dodajemy półtorej szklanki wody i gotujemy.
                                • Zalewamy wrzątkiem rodzynki i morele.
                                  • Następnie odcedzamy i smażymy przez chwilę na maśle na dużym ogniu
                                    • Do ugotowanego ryżu dodajemy rodzynki, morele, migdały, tłuczone goździki, cynamon.
                                      • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
                                        podziel się:

                                        Pozostałe wiadomości