Odlotowy sad Michała i Michała (Trójmiasto)

Odlotowy sad
Odlotowy sad

Sposób przygotowania:

  • Mięso dokładnie myjemy.
    • Piersi kaczki nacinamy od strony skóry.
      • Mięso nacieramy oliwą oraz wszystkimi przyprawami.
        • Marynujemy w lodówce przez około 3-4 godziny.
          • Rozgrzewamy suchą patelnię.
            • Mięso kaczki układamy na patelni skórą do dołu i smażymy przez 4 minuty.
              • Przekładamy mięso na drugą stronę i smażymy przez kolejne 4 minuty.
                • Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
                  • Jabłka obieramy i kroimy w ósemki.
                    • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
                      • Czosnek obieramy i siekamy drobno.
                        • Ugotowane ziemniaki kroimy na pół.
                          • Ziemniaki, jabłka, cebulę i czosnek łączymy z suszoną żurawiną.
                            • Mieszankę doprawiamy niewielką ilością soli i dokładnie mieszamy.
                              • Podsmażone mięso kaczki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym skórą do góry.
                                • Piersi kaczki zasypujemy przygotowaną mieszanką z warzyw.
                                  • Naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika.
                                    • Pieczemy w temperaturze 190°C przez półtorej godziny.
                                      podziel się:

                                      Pozostałe wiadomości