Ocean smaków Macieja Rzący (Rzeszów)

Ocean smaków
Ocean smaków

Sposób przygotowania:

  • Na rozgrzanej oliwie obsmażamy, czosnek, cukinie i cebulę.
    • Dodajemy wywaru warzywnego i gotujemy 5 min na małym ogniu.
      • Do wywaru dodajemy ryby morskie i gotujemy kolejne 10 min na delikatnym ogniu.
        • Wyciągamy ryby morskie.
          • Dodajemy łososia (filet bez skóry) i krewetki gotujemy 10 min.
            • Na końcu dolewamy białe wino, szafran, sól i pieprz i łyżkę koncentratu.
              • Nalewamy do miseczek układamy kilka kawałków łososia i krewetki oraz pomidorki koktajlowe, posypujemy małą ilością natki pietruszki.
                • Bagietkę grillujemy w piekarniku z masełkiem czosnkowo ziołowym.
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości