Obiad u Prapraprababci Karoliny i Adama (Warszawa)

Obiad u Prapraprababci
Obiad u Prapraprababci

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzewamy do 200 °C.
    • Batat obieramy kroimy na krążki o grubości 1 centymetra.
      • Kawałki batata obtaczamy w oliwie, soli i pieprzu.
        • Przygotowane krążki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
          • Pieczemy przez około 30 minut.
            • Cukinię zalewamy octem
              • Do blendera wrzucamy jarmuż, oliwę z oliwek i orzechy nerkowca.
                • Blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą.
                  • Do mięsa z indyka dodajemy musztardę i pieprz.
                    • Formujemy krążki wielkości batatów i smażymy na patelni grillowej po około trzy minuty z każdej strony. Do blendera wrzucamy jarmuż, oliwę z oliwek i orzechy nerkowca.
                      • Blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą.
                        • Bataty wyjmujemy z piekarnika
                          • Na krążku z batata układamy pesto i cukinię, następnie kawałek mięsa, bekon i pokrojone ogórki.
                            • Przykrywamy drugim krążkiem z batata.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości