Holender w koszulce Aleksandry Boreckiej (Warszawa)

Holender w koszulce
Holender w koszulce

Sposób przygotowania:

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem octu.
    • Jajko wbijamy do miski.
      • Za pomocą łyżki mieszamy gotującą się wodę
        • Wlewamy jajko.
          • Gotujemy około 3 minut.
            • Na patelni rozpuszczamy masło.
              • Pieczywo podsmażamy na maśle i doprawiamy odrobiną czosnku.
                • Awokado kroimy w plastry i umieszczamy na grzankach.
                  • Pomidorki koktajlowe wrzucamy do garnka ustawionego na ogniu.
                    • Chwilę obsmażamy.
                      • Dodajemy sól, pieprz i tymianek.
                        • Pod koniec smażenia dodajemy odrobinę masła.

                          Sos

                          • Żółtka ubijamy na parze z dodatkiem soku z cytryny.
                            • Dodajemy sól i pieprz.
                              • Masło roztapiamy i dodajemy do ubitych żółtek.
                                • Dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolity sos.
                                  • Jajka w koszulkach polewamy powstałym sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości