Królowa fal Pawła Stasiaka (Ikony lat 80-tych)

Królowa fal
Królowa fal

Sposób przygotowania:

  • Soczewicę wsypujemy do miski.
    • Zalewamy wodą i odstawiamy na klika godzin.
      • Namoczoną soczewicę gotujemy z niewielką ilością soli przez kilka minut.
        • Ugotowaną soczewicę oddcedzamy i odstawiamy do ostudzenia.
          • Po przestygnięciu soczewicę blendujemy.
            • W trakcie blendowania dodajemy 10 oliwek, 10 kaparów, 4 płaty smażonej papryki i 3 łyżki koncentratu pomidorowego.
              • Doprawiamy pieprzem i solą.
                • Pod koniec blendowania dodajemy posiekaną pietruszkę.
                  • Cykorie myjemy i odkrawamy końcówkę od strony korzenia
                    • Przygotowujemy łódeczki z liści cykorii.
                      • Łódeczki wypełniamy przygotowaną wcześniej pastą z soczewicy.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości