Kremowa hokkaido Kazimiery Szczuki (Warszawa)

Kremowa hokkaido
Kremowa hokkaido

Sposób przygotowania:

Ważne, aby zachować kolejność dodawania składników

  • Dynię Hokkaido kroimy razem ze skórą.
    • Usuwamy pestki.
      • Dynię gotujemy w garnku przez około 10 minut, aż będzie miękka
        • Ugotowaną dynię miksujemy.
          • Dodajemy odrobinę pieprzu, gałki muszkatołowej, a następnie soli.
            • Wlewamy odrobinę białego wina.
              • Na koniec dodajemy odrobinę słodkiej papryki, świeżego tymianku oraz ziarna słonecznika.

                Paluszki chlebowe - Sposób przygotowania:

                • Do szklanki wody wsypujemy łyżeczkę soli.
                  • Do szklanki razowej mąki pszennej dodajemy 1/3 szklanki razowej mąki żytniej.
                    • Do mąki wlewamy 2 łyżki oleju.
                      • Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
                        • Zagniatamy ciasto i wałkujemy.
                          • Ciasto kroimy w paski.
                            • Posypujemy ziarnami sezamu i maku.
                              • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20 minut.
                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości