"Koza w polskim sadzie" Marcin Półgrabi (Łódź)

Koza w polskim sadzie Marcina Półgrabi (Łódź)
Koza w polskim sadzie Marcina Półgrabi (Łódź)

Sposób przygotowania:

  • Oczyszczone i umyte mięso kroimy w kostkę o grubości 1,5 cm.
    • Boczek kroimy w plastry, jabłka w cząstki.
      • Z miodu, musztardy, oleju, wina, posiekanego czosnku i przypraw robimy marynatę, którą nacieramy mięso. Marynujemy kilka godzin.
        • Po wyjęciu z marynaty nakładamy na szpadki (patyki) na przemian: mięso, boczek, cebulę, jabłko, paprykę itd.
          • Szaszłyki smażymy na patelni, pieczemy w piekarniku lub grillujemy
            • Gorące szaszłyki układamy na półmisku i polewamy wódką, ewentualnie podpalamy.
              podziel się:

              Pozostałe wiadomości