Dzika podróż do kokosowych źródeł Marcin Półgrabi (Łódź)

Dzika podróż do kokosowych źródeł Marcina Półgrabi (Łódź)
Dzika podróż do kokosowych źródeł Marcina Półgrabi (Łódź)

Sposób przygotowania:

Mięso:

  • Na patelni podsmażamy mięso. Dodajemy czosnek i cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
    • Wrzucamy pokrojone w kostkę pomidorki koktajlowe i bakłażan.
      • Dusimy na patelni przez 30 min. na wolnym ogniu.
        • Pod koniec wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy pieprzem i solą, następnie dusimy jeszcze przez 5 min.
          • Kuskus według instrukcji na opakowaniu

            Sałatka:

            • Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki.
              • Rzodkiewki myjemy i kroimy na plasterki.
                • Wrzucamy wszystko do jednej miski, dodajemy sól, pieprz, cukier oraz sok z cytryny. Mieszamy.
                  • Polewamy jogurtem lub śmietaną, ponownie mieszamy.
                    • Posiekanym szczypiorkiem, posypujemy sałatę. Mięso mielone podajemy w miseczce, na talerzu sałatę i Kuskus.
                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości