Sposób przygotowania:
Mięso:
- Na patelni podsmażamy mięso. Dodajemy czosnek i cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
- Wrzucamy pokrojone w kostkę pomidorki koktajlowe i bakłażan.
- Dusimy na patelni przez 30 min. na wolnym ogniu.
- Pod koniec wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy pieprzem i solą, następnie dusimy jeszcze przez 5 min.
- Kuskus według instrukcji na opakowaniu
Sałatka:
- Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki.
- Rzodkiewki myjemy i kroimy na plasterki.
- Wrzucamy wszystko do jednej miski, dodajemy sól, pieprz, cukier oraz sok z cytryny. Mieszamy.
- Polewamy jogurtem lub śmietaną, ponownie mieszamy.
- Posiekanym szczypiorkiem, posypujemy sałatę. Mięso mielone podajemy w miseczce, na talerzu sałatę i Kuskus.
podziel się: