Bezpieczeństwo i higiena pracy Marcina Jankiewicza (Bydgoszcz)

Bezpieczeństwo i higiena pracy
Bezpieczeństwo i higiena pracy

Sposób przygotowania:

● Piersi kapłona oczyszczamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem.

● Mięso pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 20 minut.

● Upieczone piersi nacinamy i faszerujemy grzybami.

● Faszerowane piersi kroimy w grube plastry

● Kawałki dyni oraz topinambur pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15 minut.

● Upieczone kawałki dyni kroimy w kostkę

● Pęczak gotujemy w osolonej wodzie.

● Na patelni podsmażamy mieszankę warzyw.

● W trakcie smażenia dodajemy śmietanę.

● Po zredukowaniu śmietany zestawiamy z ognia.

● Na talerz nakłądamy pęczak.

● Na kaszy układamy kawałki piersi.

● Ozdabiamy pieczoną dynią.

● Obok układamy upieczony topinambur.

● Danie ozdabiamy warzywami z sosem śmietanowym

podziel się:

Pozostałe wiadomości