Bez hamulców Rafała Krawieckiego (Warszawa)

Bez hamulców
Bez hamulców

Sposób przygotowania:

Marynata

  • Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy.

    Curry z indyka

    • Pierś z indyka kroimy na 2-centymetrowe kawałki.
      • Kawałki piersi umieszczamy w marynacie.
        • Zamarynowanego indyka umieszczamy w zakrytym naczyniu i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
          • W garnku podsmażamy wyciśnięty czosnek i cebulę.
            • Po zeszkleniu dodajemy wszystkie przyprawy i podsmażamy na małym ogniu przez kilka minut.
              • Dodajemy zamarynowane kawałki piersi z indyka i dusimy przez kilka minut.
                • Dodajemy pomidory i orzechy.
                  • Dusimy pod przykryciem przez około 45 minut.
                    • Dodajemy jogurt, cały czas mieszając
                      • Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

                        Kasza kuskus

                        • Kuskus wsypujemy do miski.
                          • Dodajemy szczyptę soli, kurkumę, suszone żurawiny i rodzynki oraz zielony groszek i 1 łyżkę oleju.
                            • Mieszamy i zalewamy wrzątkiem na wysokość 1 palca ponad kaszę
                              • Przykrywamy i odstawiamy na 10 minut.

                                Sałatka

                                • Roszponkę wsypujemy do miski.
                                  • Rozgniatamy maliny, dodajemy łyżkę miodu, łyżkę oleju i ocet balsamiczny.
                                    • Liście roszponki układamy na talerzu i przed podaniem polewamy sosem malinowym.
                                      podziel się:

                                      Pozostałe wiadomości