Bandiera italiana Marco Bocchino (Warszawa)

Bandiera italiana
Bandiera italiana

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Pesto

  • Ziemniaki gotujemy i kroimy w drobną kostkę.
    • W garnku rogrzewamy pesto.
      • Dodajemy ziemniaki i oliwę.
        • Dokładnie mieszamy.

          Cztery sery

          • Kawałki serów i śmietanę wrzucamy na rozgrzaną oliwę.
            • Podsmażamy na małym ogniu do czasu, aż składniki się rozpuszczą.
              • Doprawiamy pieprzem.

                Amatriciana

                • Boczek kroimy drobno i podsmażamy na patelni.
                  • Dodajemy pokrojone pomidory i siekaną papryczkę.
                    • Gdy sos stanie się gęsty, dodajemy ser.
                      • Czekamy, aż ser się rozpuści.

                        Ugotowany makaron dzielimy na trzy części. Pojedynczą porcję wrzucamy na każdą z trzech patelni i dokładnie mieszamy z sosem.

                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości