Sposób przygotowania:
● Mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, sodę oraz sól przesiewamy i miszamy.
● Dodajemy maślankę i rozpuszczone masło.
● Ponownie mieszamy i odstawiamy na 5 minut.
● Do masy dodajemy oddzielone od białek żółtka i startą czekoladę.
● Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę.
● Pianę dodajemy do masy i mieszamy.
● Powstałą masę układamy w gofrownicy i pieczemy.
● Podajemy z sezonowymi owocami.
Pozostałe wiadomości
Kuchenne RewolucjeMagda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?
Kuchenne RewolucjeKuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?
MilionerzyOdcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?
AktualnościThe Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie
AktualnościZgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!
MasterChef NastolatkiKonkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!
AktualnościGwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"